Eero Saleva ja Nina Chydenius voittivat Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa juostut 3000 metrin kilpailut pitkien halliratojen kauden kärkiajoilla 8.16,94 ja 9.44,05.

Miesten kilpailu oli rakennettu Topi Raitaselle, joka palasi pari viikkoa sitten vuoristoleiriltä Etelä-Afrikan Dullstroomista. Raitasen juoksu jäi kuitenkin kesken parin kilometrin jälkeen. Hänen mukaansa vuoristoleirin jälkeinen karanteeniaika, jonka hän harjoitteli ulkona, toi takkuja.

– Korkeanpaikan jakso meni hyvin. Mutta sen jälkeen jouduin karanteeniin ja vetämään viikon mittaisen treenijakson ulkona. Tuntuu, että lihakset eivät ole siitä sopeutuneet, Raitanen sanoi.

Raitasen mukaan kunto ei ole kadonnut, mutta suorituskyky on vähän kateissa. Pajulahti-hallissa hän koki, että ”lihakset alkoivat heti hapottaa, eikä hengitys kulkenut normaalisti”.

– Sain Etelä-Afrikassa tehtyä hyvän jakson ja täälläkin vauhtikestävyystreenit ovat toimineet hyvin, mutta kovemmissa treeneissä kone ei vielä lähde käyntiin, Raitanen sanoi.

Raitanen kilpailee seuraavaksi ensi viikonvaihteessa SM-kilpailuissa Jyväskylässä 3000 metrillä. Hänen mielestään syytä huoleen ei ole.

– Viime vuonna jäivät hallikilpailut välistä kokonaan, kun oli vaivoja. Ei tässä hätää ole, Raitanen totesi.

Saleva ja Chydenius voittoon

Raitasen keskeytyksen jälkeen Eero Saleva karkasi selvään voittoon pitkien halliratojen ennätyksellään 8.16,94 ennen Lahden Ahkeran Martti Siikaluomaa, joka oli toinen ajalla 8.18,70 ja Hannu Granbergia, joka oli kolmas ajalla 8.20,31.

– Sellainen perusjuoksu. Olin viikolla pari päivää juoksematta selkävaivan takia, Saleva totesi.

Naisten 3000 metrin kilpailussa alkumatka mentiin Johanna Peipposen tahtiin. Peiposen vauhti kuitenkin hyytyi kahden kilometrin jälkeen. Kilpailu ratkesi maalisuorallalla, kun Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius kiri ohi Lahden Ahkeran Emma Katajalaakson ajoin 9.44,05 – 9.44,92.

– Kauden ensimmäisestä kilpailusta on aika vaikea etukäteen tietää, miten kulkee, mutta tämä meni suunnitelmien mukaan. Oli kiva juosta porukalla, kun treenaan niin paljon yksin, Chydenius sanoi.

Katajalaakso paransi ennätystään hurjasti. Aiempi halliennätys oli 10.19,00. Tulos alitti reilusti myös Katajalaakson ulkoratojen ennätyksen 10.08,68.

Lähde: SUL:n tiedote