Miesten futsalmaajoukkue pelasi EM-karsintojen toisen ottelunsa tiistaina 2. helmikuuta vieraskentällä Italiaa vastaan. Ottelupaikkana oli Palazzetto Estraforum Praton kaupungissa, noin 20 km Firenzestä luoteeseen.

Italia pääsi ottelun puoliaikatauolle 3 – 2 johdossa. Suomen tasoitusmaalit tekivät Juhana Jyrkiäinen ja Jarmo Junno, mutta Italian Nicolodi iski vielä puoliajan viimeisellä minuutilla johtomaalin. Toisella puoliajalla Italia pääsi jo kahden maalin johtoon, mutta Suomi onnistui tasoittamaan pelin Petri Grönholmin ja Justus Kunnaksen maaleilla 25. minuutilla. Italia kuitenkin vastasi Marcelon osumalla pari minuuttia myöhemmin ja siirtyi 29. minuutilla taas kahden maalin johtoon. Suomen kiri lentävällä maalivahdilla ei tuottanut tulosta, mutta Italia onnistui vielä kerran ja loppulukemiksi muodostuivat 7-4.

Suomi pääsi aloittamaan nämä EM-karsinnat suoraan lohkovaiheesta (32 joukkuetta) MM-karsintamenestyksensä siivittämänä. Avausottelussaan Suomi pelasi 3–3-tasapelin vieraissa Belgiaa vastaan. Belgia oli ottelussa kahdesti kahden maalin johdossa, mutta Suomi venyi tasoihin Tero Intalan, kapteeni Mikko Kytölän ja Jarmo Junnon osumilla. Suomen kaikki kolme maalia syntyivät erikoistilanteista.

Kampuksen Dynamosta Suomen joukkueeseen on nimetty Mikko Kytölä (kapteeni molemmissa joukkueissa), Lassi Lintula, Tero Intala ja maalivahti Niila-Ville Laitinen.

EM-karsinnat jatkuvat Suomen osalta kahdella kotiottelulla. Maajoukkue kohtaa 5.3. toistamiseen Italian, ja 8.3. vastaan asettuu Montenegro. Ottelut pelataan Vantaan Energia Areenalla.

Lähde: Kampuksen Dynamon tiedote