Naisten pika-aitojen mestaruus ratkaistiin Jyväskylässä – ”Treeniä EM-kilpailuihin”

© Kuva: Getty Images

Naisten pika-aitojen mestariksi juoksi HKV:n Anni Siirtola ajalla 8.15, joka jäi vain kolme sekunnin sadasosaa hänen aiemmin tänä talvena juoksemastaan ennätyksestä.

Siirtolalle SM-kilpailut olivat osa valmistautumista maaliskuun alun EM-kilpailuihin.

– Nämä kilpailut olivat treeniä EM-kilpailuihin. Siksi juoksin myös tuon 60 metriä, Siirtola viittasi lauantain 60 metrin kilpailuun, missä hän oli neljäs ennätyksellään 7,51.

– Juoksut täällä olivat aika perustasoa. Vielä ei tullut sellaista piikkiä.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen oli toinen ajalla 8,35.

– Ajallisesti juoksu ei vielä ollut hyvä. Kaksi viimeistä aitaa olisi saanut mennä vähän kovempaa, Kokkonen totesi finaalista ja oli tyytyväinen SM-mitaliin.

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo voitti alkueränsä ennätyksellään 8,36. Finaalissa hän myöhästyi lähdössä erittäin pahoin, mutta ehti vielä nousemaan kolmanneksi ajalla 8,46.

Vaikka Tampereen Pyrinnön aiturikaartista puuttuivat tällä kertaa kovimmat nimet Reetta Hurske, Lotta Harala, Maria Huntington, Miia Sillman ja Saga Vanninen, niin silti Pyrinnön aiturit Olivia Ben Khalifa ja Vilma Väliharju olivat ennätyksillään neljäs ja viides.

Tanja Kokkosen alkueräaika 8,31 on 19-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston kolmas ja Vilma Väliharjun 8,51 on 17-vuotiaiden kaikkien aikojen tilaston neljäs.

Finaaliin päässeistä kuusi juoksi kovatasoisissa alkuerissä ennätyksensä, myös Lotta Vento, Janette Rinne ja Sonja Stång. Järjestävän seuran Julia Enarvi ja Nora-Julia Isoluoma karsiutuivat niukasti ajoin 8,61 ja 8,62.

Lähde: SUL:n tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.