NFL-kausi huipentuu jälleen Super Bowliin, jossa Raymond James Stadiumilla Floridassa toisensa kohtaavat Tampa Bay ja Kansas City Chiefs. Megatapahtumassa pääosaan itse ottelun rinnalle ovat nousseet vuosi vuodelta suuremmaksi paisuneet oheistapahtumat viihdemaailman tähtineen. Super Bowl onkin noussut useana vuotena maailman katsotuimmaksi urheilutapahtumaksi. Super Bowl -lähetys studioineen on Suomessa katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport urheilu -kanavalla.

Urheilufanien katseet kääntyvät sunnuntai illasta kohti Floridaa, jossa Tampa Bay Buccaneers kohtaa kotistadionillaan toista peräkkäistä mestaruuttaan metsästävän Kansas City Chiefsin. Kyseessä on pelinrakentaja Tom Bradyn uran kymmenes Super Bowl ja ensimmäinen kerta kun Super Bowl pelataan toisen joukkueen kotikentällä. Koronarajoitusten mukaisesti paikalle päästetään myös vain osa normaalista yleisömäärästä. Luvassa on siis todellakin historiallinen tapahtuma, josta ei tule latausta puuttumaan.

”Tampa Bay Buccaneers ja Tom Brady vastaan Kansas City Chiefs ja Patrick Mahomes. Super Bowl on muutenkin iso tapahtuma, mutta onko näiden kohtaaminen vielä astetta spesiaalimpi juttu?” pohtii Viaplayn NFL-asiantuntija Mika Laurila.

”Toki kentällä nähdään monta muutakin huippupelaajaa, mutta pelinrakentaja on pelipaikoista keskeisin joten siksi tämä on aina suuresti myös pelinrakentajien kaksinkamppailu. Bradyn lukemat ovat suorastaan älyttömät, kun mietitään voittamisen mittareita – siksi ei ole epäselvyyttä: hän on kaikkien aikojen pelinrakentaja. Ja nyt siis 43-vuotiaana 10:ttä kertaa urallaan Super Bowlissa. Virkaveli Mahomes on 18 vuotta nuorempi – selkeästi Bradya liikkuvampi pelinrakentaja, joka on omilla otteillaan mullistanut koko pelipaikkaa. Vahva heittokäsi, kyky hahmottaa kenttää, luovuus. Moni asia tekee Mahomesista tämän hetken lahjakkaimman pelinrakentajan. Ja viime kesänä tehty 10-vuotinen maksimissaan 500 miljoonan dollarin sopimus myös arvokkaimman. Tämä on yksi kaikkien aikojen pelinrakentajataistoista! Brady pelasi yhden parhaimmista kausistaan ja Mahomes oli jälleen monella tasolla loistava. Kentällä on kyllä kaksi pudotuspeleissä hyvin pelannutta puolustusta ja monesti Super Bowl saattaa ratketa hyvään puolustamiseen, mutta silti sopii odottaa että pisteitä nähdään paljon ja nähdään myös pitkiä, näyttäviä hyökkäyspelejä”, lupailee Laurila.
Super Bowl lähetys alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 00:00 alkavalla studio-osuudella. Studiossa peliä alustaa studioisäntä Tuomas Melingin johdolla asiantuntijatrio Mika Laurila, Tomi Tiilikainen sekä Janne Seppä. Ottelulähetys alkaa klo 01:00 ja peli vihelletään käyntiin klo 01:30. Ottelun selostavat Mika Laurila ja Mikko Koikkalainen. Yön ottelu studioineen on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport urheilu -kanavalla. V sport urheilu -kanava on Super Bowlin kunniaksi katsottavissa ilmaiseksi koko viikonlopun ajan.

Lähde: Tiedote