Suomalaisjuoksija voittoon ja ennätykseen Jyväskylässä – ”Sain hyvän vastuksen lopussa”

© Kuva: Getty Images

Oulun Pyrinnön Samuel Purola ja Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas voittivat 200 metrin juoksun hallimestaruudet Jyväskylässä. Purola taisteli kakkosradalta mestariksi ajalla 21,28 ja Baas kuorrutti kisojen toisenkin mestaruutensa ennätyksellään 24,05. Hän voitti aiemmin 400 metriä.

Miesten 200 metrin finaali oli tasainen taisto, jossa Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen oli toinen ajalla 21,36 ja Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen kolmas ajalla 21,44. Alkuerissä Lehtonen juoksi ennätyksensä 21,43.

Purolalta 200 metrin finaalin voitto Hipposhallin kiperissä kaarteissa oli mainio juoksu.

– Olin päättänyt voittaa, vaikka olisin ykkösradalla. Se, että olin kakkosradalla, oli oma vika, kun hölläsin liikaa aamulla alkuerissä. Tiedettiin, että finaalin radat menevät alkuerien aikojen perusteella, Purola kuittasi kakkosradan.

EM-kilpailujen 60 metrille valmistautuva Purola jätti SM-kilpailut tyytyväisenä. Lauantaina hän jo sivusi 60 metrillä ennätystään 6,67 ja oli toinen.

– Kunto on hyvä. Aamulla alkuerissä tuntui, että olisi voinut juosta vaikka kuinka hyvin.

Baas nousi 200 metrin ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilaston kymmenenneksi. Hän sai finaalissa tiukan vastuksen Turun Toverien Milja Thuresonilta, joka oli toinen ajalla 24,12.

– Ihan tyytyväinen olen. Kaarteissa oli vähän vaikeuksia, mutta juoksu kulki suorilla hyvin ja sain Miljalta hyvän vastuksen tuossa lopussa, Baas totesi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen oli kolmas ajalla 24,60 juostuaan alkuerissä 24,47. Neljäntenä juoksijana finaaliin selviytyi Baasin seuratoveri Elisabet Salmela ajalla 24,55.

Lähde: SUL:n tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.