Miesten seitsenottelun hallimestariksi palasi vuosien 2016 – 2017 mestari Juuso Hassi Oriveden Ponnistuksesta pistein 5357. Sunnuntaina Hassi voitti 60 metrin aitajuoksun ajalla 8,41 ja teki tasaiset suoritukset myös seiväshypyssä ja päätöslajissa 1000 metrin juoksussa.

21-vuotias Joni Heikkinen Oulun Pyrinnöstä paransi aitajuoksun ennätystään valtavasti puolella sekunnilla 8,94:stä 8,44:ään ja ylitti myös seiväshypyssä uuden ennätyksensä 452. Hän oli ennen päätöslajia vain 10 pisteen päässä Hassista ja veti juoksua rohkeasti 800 metriin saakka, mutta uupui viimeisellä kierroksella.

Mitalikolmikko oli hyvin tasainen. Heikkinen sijoittui toiseksi pistein 5315 niukasti ennen Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Petri Ihanderia, joka kokosi 5295 pistettä.

Helsingin Tarmon Jere Liskojärvi otteli neljänneksi ja uutena miehenä 5000 pisteen kerhoon pistein 5003. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden vasta 16-vuotias Joonas Lapinkero oli uransa ensimmäisessä miesten ottelussa kuudes pistein 4663.

Lähde: SUL:n tiedote