Pyrinnön Urho Kujanpää ylitti Tampereen Pyrinnön Pirkkahallin seiväshypyssä helposti 540 ja oli lähellä ylittää 555. Nyt ei vielä mennyt, mutta asiat voivat olla toisin, jos valmentaja Raimo Eskolaan on uskomista.

Pyrinnön Daniel Kosonen ylitti näyttävästi 216, mutta yritykset kuutta senttiä korkeammalta olivat enintään tyydyttävät.

– Ponnistus tuli aivan liian kaukaa, valmentaja Jouko Kilpi huokaili.

Liedon Parman Tuomas Lehtonen oli vakuuttava 400 metrillä. Ratakierroksen aiturilahjakkuus kellotti mukavan ajan 48,52.

Naisten 200 metrillä JKU:n Aino Pulkkinen paineli ilman tuulen apua mukavasti 24,50. Odotuksia nostatti myös aidatun ratakierroksen taitava Viivi Lehikoinen. Aika 24,91 kertoo ainakin sen, että siirto sveitsiläisvalmentajalle ei ollut huono vaihtoehto.

Viime kesän satasen Suomen mestari Viljami Kaasalainen tykitti 60 metriä ajassa 6,82. Huomioon ottaen syksyn pienet vaivat, Tampereen rykäisy oli lupaava. Kaasalaisen JKU:lainen seuratoveri Konsta Alatupa voitti 200 metriä ajalla 21,42.

Porvoon Akilleen Jonni Blomqvist ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Heidi Salminen kohensivat miesten ja naisten 300 metrin aitajuoksujen kauden kärkituloksia. Blomqvistin aika oli 37,00 ja Salmisen 42,12.

Laji- ja akatemiavalmentaja Petteri Joustetta lämmittivät aitureiden esitykset, mutta hän piti sileän juoksijoiden aikoja pienoisena pettymyksenä.

– Lieneekö rata jo liiankin kulunut, mutta monelta odotin kymmenystä parempia, Jouste sanoi.

Hallikauden hyvä tulostaso ei ole Joustetta yllättänyt.

– Yleisurheilu on ollut poikkeusoloissa moneen muuhun lajiin nähden onnellisessa asemassa. Kilpailutoiminta on saatu toteutettua lähes normaalisti. Se on kuitenkin valmennukselle ydinasia, Jouste sanoi.

– Jos jotain kaipaan, hallikaudelle pitäisi palauttaa Tähtien kisojen tapaiset kansainväliset kilpailut.

Lähde: SUL:n tiedote