Vuoden urheilijaksi vuonna 2010 valittu Minna Kauppi on kirjoittanut blogissaan henkilökohtaisesta asiasta.

Ex-suunnistaja kirjoitti nimittäin suolistosairaudestaan. Hän avasi ensin Twitterissä hiljaisuuttaan.

– Bloggasin asiasta, josta en yleensä puhu. Koska ei kiinnosta. Mutta kerrankos tuota 20 vuodessa.

– En ole näistä suoliasioistani liiemmin ennen Suunta/Vaisto -kirjaa huudellut, koska en ole identifioitunut itseäni yhtään koskaan sairauteni kautta, enkä yleisestikään ole kiinnostunut asiasta muulloin kuin silloin, kun on pakko, kirjoitti nainen puolestaan blogissaan.

– Olen aina elänyt kuten haluan ja taipunut sairauden edessä vain pakon edessä. Minulla ei ole myöskään yhtään neuvoa, miten sairautta kenenkin pitäisi hoitaa, sillä lääkärit osaavat nämä asiat paremmin.

– Se, miksi kirjoitan tästä asiasta nyt, on se, että tajusin, että sairastumisestani on kulunut melko tarkalleen nyt 20 vuotta. Olen ollut siis 38-vuotisesta elämästäni enemmän kroonisesti sairas kuin terve. Se on erikoista, koska olen silti aina ajatellut olevani terve, vaikka minulla onkin IBD-sairaus, joka ei koskaan lähde pois. Itse asiassa koko suolen Colitis ulcerosaksi alun perin diagnosoitu sairauteni on sittemmin muuntunut ennemminkin Crohnin taudiksi. Tämä ei ole mikään positiviinen kehitys, mutta olen ottanut senkin melko tyynesti vastaan. Samaa shittiä eri diagnoosilla. Lääkitään kuntoon, toivotaan, että homma pysyy hallinnassa ja eletään kuten ennenkin.

Minna Kauppi

@kauppi_minna
Bloggasin asiasta, josta en yleensä puhu. Koska ei kiinnosta. Mutta kerrankos tuota 20 vuodessa.
#IBD #crohn #since2001

minnakauppi.com/2021/02/16/20-…