Gabi Garcia on tehnyt uskomattoman uran brasilialaisessa jujutsussa. Useita MM-titteleitä voittanut brassi on voittanut myös kuusi ottelua vapaaottelijana.

Garcialla on painoa yli 100 kiloa, joten hänellä ei ole asiaa suurten vapaaotteluorganisaatioiden painoluokkiin naisissa. Hänet on nimetty esimerkiksi ”maailman vahvimmaksi naisvapaaottelijaksi”

Nainen on nyt päättänyt ottaa hieman erilaisen haasteen. Hän kohtaa australialaisen Craig Jonesin, joka on myös tehnyt hienon uran BJJ:ssä miesten puolella.

Jones kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa. Miehen mukaan kaksikko kohtaa ottelussa, jossa ei ole aikarajaa. Kamppailu on tarkoitus striimata suorana netissä. Luvassa on lukkopainia, jossa voi voittaa vain luovutuksella. Lyödä ei siis saa.

– Toivottavasti tämä menee hyvin kannaltani. Jos häviän, lopetan urani. Jos häviän Gabille, lopetan urani. Ei aikarajaa, vain luovutuksia. Tietysti ihmiset luulevat tätä vitsiksi, mutta koska kiinnostusta on niin paljon, ajattelimme miksi ei? tarinoi Jones.