Heikki Laitinen säväytti ampumahiihdon IBU-cupissa keskiviikkona sijoittumalla miesten lyhennetyn normaalimatkan kolmanneksi. Itävallan Obertilliachissa kilpailtun 15 kilometrin matkan voittoon hiihti Ranskan Hugo Rivail, josta Laitinen jäi 40 sekunnin päähän. Samalla hän jakoi kolmossijan yhdessä Saksan Justus Srelowin kanssa.

– Mahtava päivä. Onnistunut suoritus, johon täytyy olla tosi tyytyväinen.

– Hiihto oli tasaisen vahvaa koko matkan ajan. Sain aikaan aika tasaisia kierroksia. Alku oli tarpeeksi rauhallinen, kun täällä vähän korkeammalla hiihdetään, niin malttoi lähteä rauhallisemmin liikkeelle ja sitä kautta jaksoi tulla hyvin loppuun asti, Laitinen summasi.

26-vuotias Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjä onnistui loistavasti myös penkalla. Tuloksena oli neljältä paikalta vain yksi sakko, lyhennetyllä normaalimatkalla sakosta saa 45 sekuntia lisäaikaa.

– Ammunnallisesti tosi hyvä suoritus. Myös suksi toimi hienosti. Huoltokopilla onnistuttiin jälleen, Laitinen kiitteli.

Valmistautuminen kilpailuun toteutettiin Nove Meston kautta, kun Laitinen pääsi ensimmäistä kertaa tälle kaudelle kokeilemaan vauhtiaan maailmancupissa. Hän oli viime viikolla mukana Suomen viestijoukkueessa.

– Se oli sitten kauden heikoin hiihtopäivä. Oli aika huono päivä ja sen jälkeen ollut vähän väsymystä päällä. Hyvin tähän päivään näköjään kuitenkin oli palautunut, kun nappipäivä tuli.

Kolmossija on tähän asti Laitisen uran selvästi paras sijoitus. Parhaimmillaan hän on sijoittunut IBU-cupissa aiemmin sijalle 11.

– Podiumille pääsy oli yllätys, mutta ei kuitenkaan mikään jättipaukku. Slovakiassa muutama viikko sitten olin pari kertaa lähellä kymppisakkia ja siellä jäi monesti sakon päähän palkintokorokkeesta.

– Mutta en olisi lähtöviivalla uskonut, että näin hyvä päivä tulee, Laitinen iloitsi.

Laitisen tasonnoston taustalla on onnistunut harjoituskausi, töitä on tehty ja tavoitteena oli ottaa taas askel eteenpäin tälle kaudelle.

– Kyllä odotin sellaista selkeää tasonnostoa, kun on kovasti tehty töitä.

– Viime vuonna olin kahdesti 19:s IBU-cupissa ja tarkoitus oli tälle vuodelle parantaa. Sinänsä tavoitteet ovat täyttyneet sen puolesta. On ollut kyllä hyviä kisoja erityisesti nyt viimeiset viikot IBU-cupin puolella.

Maksimisuoritusten hakua

Itävallassa on käynnissä IBU-cupin viimeinen kilpailuviikko tämän kauden osalta. Loppuviikon ohjelmassa on vielä kaksi pikakilpailua ja sekaviestit.

– Tasaisia hyviä suorituksia lähdetään vielä hakemaan. Haluan, että sama meno jatkuu ja saisi oman kunnon mukaisia maksimisuorituksia tehtyä.

Ampumahiihtäjän ensi kauden tähtäimessä siintää Pekingin olympialaiset.

– Kyllä olympialaiset kiinnostaa ja sen eteen kovasti tehdään töitä, Laitinen päätti.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote