Sotkamon Jymyn Konsta Kurikka teki historiaa olemalla ensimmäinen Superpesis-pelaaja, joka on pelannut yhdessä Euroopan kovimmista baseball-sarjoista, Saksan Bundesliigassa. Kyseessä oli Kurikan ensimmäinen baseball-ottelu.

New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams järjesti viikon mittaisen harjoittelumatkan Kurikalle Saksaan, jossa oli samalla tarkoitus peluuttaa miestä akatemiajoukkueen mukana. Pandemiatilanteen vuoksi akatemiajoukkueen ottelut ja harjoitukset oli kuitenkin peruttu, mutta Williams sai järjestettyä Kurikan Saksan hallitsevan mestarijoukkueen Heidenheim Heideköpfen vahvuuteen viikon ajaksi.

Viime viikonloppuna 17.4 Heidenheim pyrki ajamaan useita nuoria syöttäjiä sisään tuplaotteluissa Ulm Falconsia vastaan. Toisessa ottelussa tuli sitten Kurikan vuoro päästä ensimmäistä kertaa elämässään syöttökummulle virallisessa ottelussa. Mies sai syöttää kolmea lyöjää vastaan polttaen heistä yhden kolmella suoralla syötöllä, antaen yhden lyönnin ja yhden vapaataipaleen.

Troy Williams kertoi viikon kokemuksesta Kurikan kanssa seuraavasti: ”Meillä oli hieno treeniviikko ja Konstan potentiaali on juuri sellainen kuin odotinkin. Nyt on tärkeä löytää hänelle oikeanlainen seura ensi kaudeksi, jotta hän pääsee todella sisälle baseballiin.”

– Oli uskomatonta nähdä kuinka nopeasti hän oppi ja omaksui asioita. Esimerkiksi tietyissä kenttäpeliharjoituksissa hän näytti aivan Major League tason pelaajalta. Hänestä näki, että mies oli enemmän armeijakunnossa kuin baseball-kunnossa, mutta se on helppo korjata oikealla harjoittelulla. Jos Suomesta löytyy enemmänkin vastaavanlaisia lahjakkuuksia, niin on vaan ajan kysymys, kun heitä alkaa näkyä ammattilaissarjoissa.

Lähde: Suomen Baseball- ja Softball-liiton tiedote