Venäläinen hiihtovalmentaja Oleg Perevoshikov on kommentoinut omien suojattiensa suhtautumista erilaisiin lääkeaineiden käytön poikkeuslupiin hiihdossa.

Venäjältä on kuultu aiemmin syytöksiä norjalaisia kohtaan asian tiimoilta.

– En tiedä muista (valmennus)ryhmistä, mutta me emme ole puhuneet asiasta. En tiedä, mitä muut maajoukkueet käyttävät, mutta meidän urheilijoillamme ei ole suosituksia lääkäreiltä tai lupaa käyttää lääkeaineita.

Hänen mukaansa tilanne on parantunut aiemmasta. Perevoshikov nosti esiin Martin Johnsrud Sundbyn tapauksen. Tämä sai aikanaan kahden kuukauden kilpailukiellon annettuaan kaksi dopingnäytettä, jotka sisälsivät liikaa Ventolin-astmalääkkeestä peräisin olevaa salbutamolia.

– Aiemmin Martin Sundby laittoi uhmakkaasti lääkeaineita nokkaansa ennen lähtöä. Nyt en näe vastaavaa. Ehkä se johtuu siitä, että olen yleensä jossain hiihtolenkin varrella enkä lähdössä tai maalissa, väitti luotsi.