Liikuntapaikoille myönnettiin lähes 31 miljoonaa euroa – kohdennetaan näihin asioihin: ”Palvelevat kaikkien mahdollisuutta liikkua”

© Kuva: Getty Images

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yhteensä 30 994 000 euroa.

Avustukset on kohdennettu erityisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikuntasaleihin ja -halleihin.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäviin, kustannusarvioltaan yli 700 000 euron hankkeisiin, myönnettiin tästä yhteensä 21,6 miljoonaa euroa. Avustusta sai kaikkiaan 30 hanketta.

Aluehallintovirastoille osoitettiin vuoden 2021 määrärahasta 6,65 miljoonaa euroa sekä lisäksi siirtomäärärahoista erillinen lisämääräraha 2,70 miljoonaa euroa. Tämä lisämääräraha huomioon ottaen liikuntapaikkarakentamiseen osoitetaan vuonna 2021 valtionavustuksia yhteensä lähes 31 miljoonaa euroa.

– Myönnetyillä liikuntapaikkarakentamisen avustuksilla edistetään kansalaisten hyvinvointia, ministeri Annika Saarikko toteaa.

– Tavoitteena on erityisesti avustaa laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista ja peruskorjaamista sekä niihin liittyvää varustamista. Näillä toimilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa suomalaisten liikkumistottumuksiin ja tällä tavoin kannustaa oman terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuvat löytämään liikunnan ilon, ministeri Saarikko jatkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät avustukset kohdennettiin ensisijaisesti perusliikuntapaikkoihin, lähinnä liikuntasaleihin ja -halleihin. Uima- ja jäähallien hakemusmäärä on pienentynyt merkittävästi. Suurimmat yksittäiset avustukset kohdistettiin uimahallihankkeisiin. Esimerkkinä voi mainita Jyväskylän AaltoAlvarin uimahallin korjausrakentaminen ja laajennus.

Ministeri Saarikko toivoo, että aluehallintovirastojen myöntämät avustukset kohdennettaisiin erityisesti sellaisiin hankkeisiin, joilla koulujen ja päiväkotien pihoja kehitetään liikkumista suosiviksi. Myös uusien, nuorisokulttuuristen liikuntalajien olosuhteiden kehittämistä ministeri Saarikko pitää tärkeänä.

– On hyvä muistaa, että lähiliikuntaan ja matalan kynnyksen liikuntaan osoitetut avustukset palvelevat kaikkien mahdollisuutta liikkua, ministeri Annika Saarikko painottaa.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.