Kevään ensimmäiset heittoharjoitukset ulkona on tehty ja kilpailukauden avaus siintelee kolmen viikon päässä. Moukarinheittäjä Aaron Kangas on olympiakesän korvalla leppoisan luottavainen. Ehjä harjoituskausi luo itseluottamusta.

– Heitto on tuntunut hyvältä, vaikka aika pitkälle olen vielä heittänyt pressuun. Pihalla olen heittänyt vasta pari kertaa ja ulkona heittämiseen totuttelu kestää vähän aikaa, Kangas sanoo.

Vuosi sitten Kankaan moukari teki julmaa jälkeä. Oma ennätys koheni kauden kuluessa reilut neljä ja puoli metriä. Espoon Motonet GP:n 79,05 ja sitä edeltäneen Someron kilpailun 77,82 rikkoivat myös Tokion olympiakisojen tulosrajan 77,50.

Olympianäytöiksi tulokset eivät kuitenkaan kelvanneet. Kun koronapandemia kohteli eri maiden urheilijoiden harjoitus -ja kilpailumahdollisuuksia eri tavoin, tulosrajojen ja rankingpisteiden keruu vuodelta 2020 jäädytettiin huhtikuulta joulukuulle.

– Ensin Tokion raja rikki ja sitten kisoihin. Kauden tavoitteet ja pääpainopiste ovat olympiakisossa, Kangas linjaa kesän tavoitteitaan.

Lähde: Urheiluliitto