Suomalaisjuoksija täräytti uuden ennätyksensä maailmalla kohutun apuvälineen avulla – juoksun jälkeen oli totuuden vuoro

© Kuva: Getty Images

Kokemus oli valttia maantiejuoksun SM-kisoissa Pyhtäällä. Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, 34, voitti puolimaratonin hyvällä ajalla 1.05.23.

Vantaan Kenttäurheilijat 58:n Laura Manninen, 47, jäi vaille vastusta naisten puolimaratonilla, kun Annemari Kiekara keskeytti pakaran ja lantion seudun tuntemusten takia. Mannisen voittoaika oli 1.16.33.

Järvenpäälle mestaruus oli jo uran neljäs. Pyhtään juoksun hän avasi railakkaasti, jopa aavistuksen liian rajusti.

– Vähän turhaan kovan lähdin. Tein loppumatkasta itselleni kärsimystä, vaikka hyvin juoksu paukkui. Lopun myötätuulessa tuli vielä 3.01:n tonneja.
Järvenpää kilpailee toukokuussa SM-maastoissa, mutta katse kääntyy nyt ratajuoksumatkoille ja elokuisiin Tampereen Kalevan kisoihin.

– Kalevan kisat ovat minulle kotikisat ja yritän siellä isoa ennätysparannusta. Pitää yrittää hyödyntää uutta kenkäteknologiaa ja juosta rataennätykset uusiksi, Järvenpää sanoi.

Ihamäki: Ei ole mistään kotoisin, että tällaisilla saa juosta

Alajärven Ankkurien Antti Ihamäki tuli alkumatkan Turun Urheiluliiton Niklas Wihlmanin peesissä, mutta meni 10 kilometrin jälkeen ohi ja oli toinen ennätyksellään 1.06.10. Myös kolmanneksi tullut Wihlman pinkoi ennätyksensä ajalla 1.06.43.

– Meni kyllä yli odotusten. Läksin tavoittelemaan minuuttia hitaampaa aikaa, Ihamäki sanoi.

– Jalat tuntuivat hyvältä 10 kilometrin kohdalla, eikä omatunto kestänyt enää peesata, joten päätin lähteä. Sitten energiat loppuivat 4 kilometriä ennen maalia ja loppu oli aika taistelua.

Siinä kun Järvenpää kiitteli nykyisiä hiilikuitulevyllä varustettuja kilpakenkiä, Ihamäki oli tyystin eri linjoilla.

– Minusta ei ole mistään kotoisin, että tällaisilla saa juosta. Se on ihan itselleen valehtelemista, että tällaisilla parannellaan ME-tuloksia, mutta juostaan nyt näillä, kun muutkin juoksevat, Ihamäki sanoi.

Miesten kilpailussa syntyi Suomen ennätys, kun Turun Urheiluliiton Jukka Kero juoksi 45-vuotiaiden SE-lukemiksi 1.10.55.

Lähde: SUL:n tiedote


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.