Viime kesä ei jättänyt moukarinheittäjä Aaron Kankaalle ja hänen valmennustiimilleen Jarmo Kankaalle ja tekniikkavalmentaja Jarmo Pöyrylle paljon toivomisen varaa. Harjoituskauteen ei siten ollut tarvetta tehdä isoja muutoksia.

– Harjoituskausi on mennyt samantyyppisesti kuin viime vuosi, mutta jokaisella kaudella oppii aina uutta siitä, mihin panostaa ja mitä voi jättää pikkuhiljaa pois. Kun huomaa, mitkä asiat omassa harjoitusohjelmassa kehittävät, niitä viedään eteenpäin, Kangas sanoo.

Kuluvalla harjoituskaudella Kangas panosti edellisvuoden tapaan räjähtävyyden parantamiseen.

– Koen, että minulla on voima-arvot sillä tasolla, että niihin ei tarvitse panostaa niin paljon. Eli niiden edelleen kehittämisestä ei saisi yhtä paljon hyötyä, kuin pyrittäessä kehittämään räjähtäviä ominaisuuksia, Kangas sanoo.

Terävyyttä on löytynyt samalla, kun perusvoimat on pidetty kovalla tasolla. Ykkösmaksimia Kangas ei tee, mutta rinnallevedoissa ilman rinnalle kääntöä 109-kiloinen heittäjä nostaa 2-3 toistoa 185 kilolla ja etukyykystä nousee kolmesti 220 kiloa.

– Kuulanheiton testeissä pään yli taakse -heitto on parantunut puolella metrillä ja hypytkin ovat menneet eteenpäin, vaikka niissä kehitys ei ole ollut yhtä rajua kuin kuulanheitossa, Kangas kuvaa räjähtävyyden kehitystä.

Lähde: Urheiluliitto