Suomalaispelaaja debytoi itselleen uudessa lajissa – miljardiseuran iso kiho ällistyi näkemästään!

© Kuva: Getty Images

Sotkamon Jymyn Konsta Kurikka on ensimmäinen Superpesispelaaja, joka on pelannut yhdessä Euroopan kovimmista baseball-sarjoista, Saksan Bundesliigassa.

Viikonlopun peliin osallistuminen oli Kurikalle hänen elämänsä ensimmäinen baseball-ottelu – ja se tapahtui suoraan puoliammattilaissarjassa.

New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams järjesti Kurikalle viikon mittaisen harjoittelumatkan Saksaan, jossa oli samalla tarkoitus peluuttaa miestä akatemiajoukkueen mukana. Pandemiatilanteen vuoksi akatemiajoukkueen ottelut ja harjoitukset oli kuitenkin peruttu, mutta Williams sai järjestettyä Kurikan Saksan hallitsevan mestarijoukkueen Heidenheim Heideköpfen vahvuuteen viikon ajaksi.

Viime viikonloppuna 17.4 Heidenheim pyrki ajamaan useita nuoria syöttäjiä sisään tuplaotteluissa Ulm Falconsia vastaan. Toisessa ottelussa tuli sitten Kurikan vuoro päästä ensimmäistä kertaa elämässään syöttökummulle virallisessa ottelussa. Mies sai syöttää kolmea lyöjää vastaan polttaen heistä yhden kolmella suoralla syötöllä, antaen yhden lyönnin ja yhden vapaataipaleen.

Troy Williams kertoi viikon kokemuksesta Kurikan kanssa seuraavasti: ”Meillä oli hieno treeniviikko ja Konstan potentiaali on juuri sellainen kuin odotinkin. Nyt on tärkeä löytää hänelle oikeanlainen seura ensi kaudeksi, jotta hän pääsee todella sisälle baseballiin. Oli uskomatonta nähdä kuinka nopeasti hän oppi ja omaksui asioita. Esimerkiksi tietyissä kenttäpeliharjoituksissa hän näytti aivan Major League tason pelaajalta. Hänestä näki, että mies oli enemmän armeijakunnossa kuin baseball-kunnossa, mutta se on helppo korjata oikealla harjoittelulla. Jos Suomesta löytyy enemmänkin vastaavanlaisia lahjakkuuksia, niin on vaan ajan kysymys, kun heitä alkaa näkyä ammattilaissarjoissa.”

Yankees oli Forbesin arvion mukaan maailman toiseksi arvokkain urheiluseura viime vuonna.

Lähde: Suomen Baseball ja Softball Liitto


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.