Hyvin taistellut Suomen miesten käsipallomaajoukkue kamppaili pitkään tasapäisesti voitosta EM-karsintaottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan keskiviikkona Riihimäellä. Suomi joutui kuitenkin lopussa taipumaan ja loppulukemat kirjattiin 22-27 (14-12).

Suomelta oli sivussa loukkaantumisten takia useita avainpelaajia, mutta alku oli ennakkoluuloton. Suomi hyökkäsi ajoittain rohkeasti seitsemällä pelaajalla ja hallitsi alkuminuutteja. Heti alkuun pari tärkeää torjuntaa ottanut maalivahti Patrik Roslander oli tärkeässä roolissa läpi ottelun.

Ottelu tasaantui vähitellen ja avausjakson puolivälissä tilanne oli tasan 8-8. Suomi otti kuitenkin otteen uudestaan haltuunsa hyvän puolustuspelin ja Roslanderin torjuntojen kautta. Päävalmentaja Ola Lindgren kierrätti rohkeasti miehistöään ja hyökkäyspelissä oli eri variaatioita. Suomen ote piti kahdesta loppuminuuttien ulosajosta huolimatta taukoon saakka ja kotijohto kirjattiin ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen kahden maalin erolla.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, tehtiin sovittuja asioita, Suomen ykköseksi noussut Roslander totesi ottelun jälkeen.

Tauon jälkeen Suomella oli etenkin hyökkäyspäässä vaikeampaa. Kova taistelu ja Roslanderin vire pitivät isännät kuitenkin kamppailussa mukana. Viimeisen kymmenminuuttisen ollessa alkamassa Pohjois-Makedonia siirtyi ensi kertaa johtoon toisella jaksolla ja venytti johtonsa vähitellen neljään maaliin, kun Suomelta alkoi paras puhti olla poissa.

Loppukiriin Suomi ei enää yltänyt ja ennakkosuosikkina otteluun lähteneet vieraat pitivät pintansa ja veivät pisteet matkaansa.

– Toinen puoliaika oli meiltä huonompi, emme oikein jaksaneet pelata samalla tavalla. Meillä oli vähän kapea ryhmä ja osalla kauden loppumisesta jo jonkin verran aikaa. Itsellekin meni muutama sellainen pallo, joka olisi pitänyt torjua, Roslander mietti.

– Hävittiin, siinä se, maalivahti kiteytti pettyneenä hyvän taistelun tulokseen.

Suomi päättää EM-karsintalohkonsa ottelut sunnuntaina Tanskan vieraana.

Lähde: Käsipalloliiton tiedote