Tulevana viikonloppuna Vuokatissa järjestettäviin Nuorten SM Hiihtoihin on tehty muutamia muutoksia. Lauantain vapaan hiihtotavan sprintissä kaikki sarjat tulevat käyttämään 1,1 km rataa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan miesten U20 ja U23 sarjoissa oli tarkoitus kilpailla 1,4 km radalla, mutta erittäin keväisten olosuhteiden johdosta kilpailumatkaa on päätetty lyhentää.

Lisäksi sunnuntain pitkien matkojen kilpailumuoto on päätetty vaihtaa yhteislähdöksi tasapuolisten olosuhteiden takaamiseksi. Pitkien matkojen kilpailu oli alun perin tarkoitus järjestää Keuruulla yhteislähdöin, mikä muuttui väliaikalähdöksi koronatilanteesta johtuen. Kun Keuruun Nuorten SM-kilpailut jouduttiin lopulta perumaan, siirtyivät väliaikalähtöiset pitkät matkat pidettäväksi Vuokattiin. Tällä hetkellä yhteislähtöisten kilpailujen turvallinen järjestäminen on kuitenkin mahdollista, joka mahdollistaa kilpailujen läpiviennin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

– Urheilullisesta näkökulmasta yhteislähtö sopii viikonlopuksi ennustettuihin keleihin huomattavasti väliaikalähtöä paremmin, sillä silloin sarjojen ensimmäisenä lähtevät eivät saa etulyöntiasemaa, mikäli keli kesken kisan lässähtää. Lisäksi on tärkeää, että nuoret pääsevät kilpailemaan yhteislähtöjä koska niitä on maailmallakin huomattavasti enemmän kuin väliaikalähtöjä. Koronatilanteesta johtuen Nuorten SM-hiihdoissa ei ole tänä vuonna tullut ainuttakaan yhteislähtöistä kilpailua toistaiseksi, joten se mahdollisuus kannattaa käyttää nyt, toteaa Mikko Virtanen, Olympic Training Center Vuokatti.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote