Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas avasi kilpailukautensa 300 metrin ennätyksellään 38,00, jolla hän nousee Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi Riitta Salinin ja Ella Räsäsen jälkeen. 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa hän on toinen.

Baas, 20, juoksi viime vuonna 400 metriä 53,42.

– Ei ollut oikein odotuksia, mutta oli mukava aloittaa kausi tällaisella vähän erilaisella matkalla. Hyvin kulki. Harjoituksetkin ovat menneet hyvin, Baas sanoi.

150 metrillä ennätyksensä juossut HIFK:n Viivi Lehikoinen urakoi 300 metrillä toiseksi ennätyksellään 38,35, jolla hän nousee naisten kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi ja 22-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

Miesten 300 metriä voitti satasen hallitseva mestari JKU:n Viljami Kaasalainen ajalla 34,11, joka ei häntä tyydyttänyt. Oma ennätys on viime vuonna juostu 33,94.

– Olen rehellisesti sanoen aika pettynyt. Halusin puoli sekuntia paremman ajan. Nyt 200 metriä tuli aika ryhdikkäästi, mutta loppusuora kanttasi pahasti. Mummokin olisi tullut ohi, Kaasalainen veisteli.

Kaasalaiselle aika oli yllätys, sillä harjoitukset lupailevat hyvää kilpailukautta.

– Olen testeissä tehnyt hyviä tuloksia ja nopeuskestävyysvedot ovat kulkeneet kovempaa kuin viime vuonna. Voi olla, että nyt viileä kelikin vaikutti, Kaasalainen sanoi.

Illan hämärtyessä 300 metrin kilpailuiden aikana lämpötilaksi mitattiin vain 11 astetta.

Lähde: Urheiluliitto