Uinnin olympiavoittaja Cameron van der Burgh sairastui viime vuonna koronavirukseen, mutta miehen kunto on edelleen koetuksella. 32-vuotias eteläafrikkalainen valistaa ihmisiä taudin rajuista oireista.

– Taistelin koronaviruksen kanssa 14 päivää. Se oli ylivoimaisesti pahin virusperäinen sairaus, jonka olen elämässäni kokenut, vaikka olen terve yksilö, jolla on vahvat keuhkot, terveet elämäntavat ja olen nuori, van der Burgh kirjoitti Twitter-tilillään.

– Vaikka kaikkein pahimmat oireet ovat jo väistyneet, kärsin edelleen todella pahasta väsymyksestä ja hallitsemattomista yskän jäänteistä. Kun teen mitä tahansa fyysistä aktiviteettia, kuten lähden kävelylle, olen täysin loppu tuntien ajan.

– Kuntoni heikentyminen on ollut valtaisaa ja olen todella pahoillani niiden urheilijoiden puolesta, jotka saavat koronavirustartunnan, koska heidän viimeisin harjoitusjakso menee täysin hukkaan.

Van der Burgh voitti olympiakultaa Lontoossa 100 metrin rintauinnissa ja hopeaa samalla matkalla Riossa neljä vuotta myöhemmin. Mitalikaapista löytyy myös kaksi pitkien ratojen MM-kultaa, kolme MM-hopeaa ja viisi pronssia.