Rulos Gardner järjesti yhden kautta aikojen suurimmista sensaatioista, kun hän voitti painilegenda Aleksandr Karelinin vuoden 2000 Sydneyn olympialaisten 130-kiloisten sarjassa.

Karelinin uran saldo oli 887-1. Hän ei ollut hävinnyt otteluakaan sitten vuoden 1987 eikä antanut vastustajilleen pistettäkään kuuteen vuoteen.

Tappio Gardnerille oli niukka. Karelinin ristivyöote irtosi, ja se tarkoitti pistettä Gardnerille. Se jäi ottelun ainoaksi pisteeksi.

Yhdysvalloissa Gardnerista tuli juhlittu sankari. Hänen tulonsa nousivat 250 000 dollariin. Mies kieltäytyi muun muassa showpainiorganisaatio WWE:n miljoonien tarjouksesta äitinsä neuvosta.

Henkilökohtainen elämä meni kuitenkin alamäkeä. Gardner onnistui keräämään lähes neljän miljoonan dollarin velat epäonnistuneen sijoituksen vuoksi. Hänelle tuli valtavasti lisää ylipainoa. Parhaimmillaan vaaka näytti 210 kiloa, kertoo News.com.

Mies on saanut vähitellen elämänsä raiteilleen. Gardner osallistui esimerkiksi ”Suurin pudottaja” -ohjelmaan Yhdysvalloissa vuonna 2011. Sen jälkeen mies siirtyi painivalmentajaksi Salt Lake Cityssä sijaitsevaan high schooliin.