Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athletics) kilpailuohjelmassa on tänä vuonna toiseksi korkeimpana kilpailusarjana Timanttiliigan (Diamond League) jälkeen Maanosienkiertue (Continental Tour).

Amerikan osakilpailut ovat jatkuneet lauantaina Tucsonissa, Arizonassa. Euroopan kiertueella kilpailtiin perjantaina Saksassa sekä lauantaina Espanjassa ja Kreikassa.

Kuulantyönnön olympiavoittaja Ryan Crouserista tuli historian kolmas 23 metrin ylittäjä, kun hän työnsi Tucsonissa 23,01. Aiemmin 23 metriä ovat ylittäneet Itä-Saksan Ulf Timmermann 33 vuotta sitten ja Yhdysvaltain Randy Barnes 31 vuotta sitten.

Crouser on voittanut tämän ja viime vuoden kaikki 17 kilpailuaan. Edellisen kerran hän hävisi vuoden 2019 Dohan MM-kilpailuiden finaalissa joukkuetoverilleen Joe Kovácsille yhden sentin erolla. Kovács sijoittui Tucsonissa toiseksi tuloksella 22,04.

Toissakesäinen junioreiden Euroopan mestari Jorinde van Klinken Hollannista heitti Tucsonissa naisten kiekkoa maailman kärkituloksen 70,22. Arizonassa opiskelevan van Klinkenin ennätys vielä vuoden alussa oli melkein yhdeksän metriä vähemmän 61,33.

Venezuelalainen naisten kolmiloikan hallitseva maailmanmestari Yulimar Rojas hyppäsi Andújarin osakilpailussa Espanjassa 15,43. Se sivuaa hänen viime vuonna hallissa hyppäämäänsä ennätystään 15,43, millä hän on kaikkien aikojen maailmantilastossa toisena. Inessa Kravetsin 26 vuotta vanha ME on 15,50.

Ruotsalainen miesten kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl avasi kesäkautensa lauantaina Helsingborgissa maailman kärkituloksella 69,71.

Lähde: Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA:n tiedote