Suomalaisheittäjä lataa kovia – haluaa rikkoa maailman ennätyksen kesällä!

© Kuva: Getty Images

Moukarinheiton kärkinimet Aaron Kangas ja Silja Kosonen aloittavat olympiakesän kilpailunsa lauantaina Kankaanpäässä. Kotiringissään kilpailevan Kankaan haastavat Aleksi Jaakkola, Henri Liipola ja Tuomas Seppänen. Kososen ykköshaastaja on Krista Tervo. 

Kankaalle alkukesän tärkein tavoite on rikkoa Tokion olympiakisojen tulosraja 77,50. Hän heitti viime kesänä jo 79,05, mutta olympiakisojen tulosrajojen ja rankingpisteiden keruu jäädytettiin viime vuonna huhtikuulta joulukuulle.

Kankaalle kevään ensimmäiset kilpailut Kankaanpäässä (15.5.) ja Somerolla (27.5.) ovat vielä osa kilpailuihin valmistavaa harjoitusjaksoa.

– Todellinen kilpailukausi alkaa Paavo Nurmen kisoissa (7.-8.6.), missä vastassa on useita maailman kärkiheittäjiä. Siinä kilpailussa saa hyvin tuntumaan kansainväliseen kilpailuun ja tasoon, Kangas sanoo.

– Toinen tärkeä kilpailu on samalla viikolla (10.6.) Espoossa käytävä Motonet GP.

Kankaan harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan ja työ Puolustusvoimien urheilija-aliupseerina on tuonut hyvää vaihtelua harjoittelun oheen.

– Harjoittelussa on panostettu erityisesti lajin kannalta olennaisten räjähtävien ominaisuuksien kehittämiseen ja niissä tulokset ovat parantuneet, Kangas sanoo.

Silja Kososen kesän tavoitteena ovat Tokion olympiakisat ja moukarinheiton 19-vuotiaiden maailmanennätyksen rikkominen.

Kosonen heitti jo talvimestaruuskilpailuissa Kaustisella naisten Suomen ennätyksen 72,44, joka jää kuusi senttiä Tokion olympiakisojen tulosrajasta.

Kiinalaisen Zhang Wenxiun 19-vuotiaiden maailmanennätys on 73,24.

– Tiedän, että minulla on rahkeita heittää pidemmälle, Kosonen arvioi olympiarajaa ja 19-vuotiaiden ME:tä.

Lähde: SUL:n tiedote


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00