Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ei ollut yllätettävissä maastojuoksun SM-kilpailujen 10 kilometrillä Joensuussa. Mestaruutta puolustanut Alajärven Ankkureiden Antti Ihamäki yritti karistaa Järvenpään rajulla alkuvauhdilla, mutta joutui tyytymään kakkossijaan 31 sekunnin erolla. Järvenpään voittoaika oli 30.49.

– Se oli Antilta hieno taktiikka, arvostan sitä. Mietin, että, että jos Antti tuolla vauhdilla vetää kaikki viisi kierrosta, on ansainnut mestaruuden, mutta huomasin sitten, että vauhti alkoi hidastua, Järvenpää sanoi.

Omaan juoksuunsa Järvenpää oli tyytyväinen.

– Kun juoksun saa kulkemaan, se toimii väsyneenäkin. Vähän jarruttelin noissa kulmissa ja mutaisilla osuuksilla, Järvenpää sanoi.

Järvenpään seuraava kilpailu on maantiekymppi Helsingissä. Siitä hän hakee tulosta, jolla pääsisi mukaan kesäkuun alun 10000 metrin Euroopan cupiin, joka kilpaillaan Birminghamissa.

Ihamäen kova alkuvauhti pohjusti kakkossijan

Ihamäki, Järvenpää ja Eero Saleva karkasivat muilta jo toisen kilometrin aikana. Kolmannella kilometrillä Saleva putosi kärkikolmikosta. Viidennellä kilometrillä Järvenpää teki irtioton ja ohitti puolimatkan ajassa 15.06 kuusi sekuntia ennen Ihamäkeä. Toisella puolikkaalla ero heidän välillään kasvoi moninkertaiseksi.

– Ajattelin, että kun puolimaratonin SM-kilpailu meni hyvin, pidempi veto voisi olla minun vahvuus. Ja tarkoitus oli myös ”rottailla” sikäli, että Eero Salevalla oli kova 10000 metrin kilpailu alla. Mietin, ettei hän ole siitä vielä ehtinyt palautua. Ihamäki kuvasi kovaa alkuvauhtiaan.

– Jarkolle en kuitenkaan mahtanut mitään.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Saleva sinetöi pronssin kirikamppailussa Turun Urheiluliiton Niklas Wihlmania vastaan.

Viidenneksi sijoittunut Turun Urheiluliiton triathlonisti Henrik Goesch ja kuudenneksi sijoittunut Pedersören Falkenin maratoonari Björn Sandler hävisivät mestarille jo toista minuuttia.

Rata sisälsi raskaan nousuosuuden ja jyrkkiä mutkia, mutta juoksualusta oli kuiva ja erittäin pitävä. Lenkkitossuissa juosseen Järvenpään jalkineet olivat lähes puhtaat hänen saapuessaan maaliin.