Bulgarian Sofiassa käytävien taekwondon Euroopan olympiakarsintojen toisena päivänä Suomea edusti Suvi Mikkonen naisten alle 57-kiloisissa.

Mikkonen voitti ensimmäisen ottelunsa (ottelunumero 112) Alankomaiden Bodin Schoenmakersia vastaan. Ensimmäinen erä alkoi molempien tunnustellessa ottelua. Schoenmakers onnistui saamaan yhden lyöntipisteen Mikkosen saadessa kaksi varoitus, joten ensimmäinen erä päättyi 0-3 Schoenmakersin hyväksi. Toinen erä oli myös tunnusteleva päättyen 3-6 alankomaalaisen edelleen johdossa. Kolmannessa erässä molemmat laittoivat vauhtia peliin, ja ottelu päättyi 15-11 Suvi Mikkosen voittoon.

Mikkonen voitti myös toisen ottelunsa 219, jossa vastassa oli Belgian Raheleh Asemani. Tasaisesti alkanut ensimmäinen erä päättyi Mikkosen ollessa 4-3 johdossa. Toisessa erässä belgialainen pääsi tasoihin, joten kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 7-7. Jännittävän viimeisen erän päätteeksi pisteet taululla olivat 17-14 Suvi Mikkosen voiton merkiksi.

Semifinaalin voittaja sai paikan Tokion olympialaisiin. Numerolla 127 käydyssä ottelussa vastassa oli Puolan Patrycja Adamkiewicz. Puolalainen hallitsi ottelua kaikki kolme erää ja voitti pistein 32–0.

Mikkosen kolmas olympiapaikka jäi saamatta. Hän on aiemmin kertonut lopettavansa uransa tähän kauteen.

Lähde: Taekwondoliiitto