Aitajuoksija Lotta Haralan kisakausi on mennyt piloille loukkaantumisten vuoksi.

Harala on nyt kertonut Instagramissa, että hänen ruokavalionsa on muuttunut vajaan vuoden aikana.

– Oon viimeisen kymmenen kuukauden aikana syönyt ihan miten sattuu, enemmän herkkuja ja kaikkinensa vaan epäterveellisemmin kuin koskaan aiemmin. Ihan vaan siksi, että elämänhallintani on ollut huonoa haasteista johtuen ja olen ollut väsynyt ja turvautunut hetkellisen mielihyvän ja energiapiikkien hakemiseen herkkujen muodossa. Enkä ole itse vaan jaksanut tehdä ruokaa ja wolttailtu on vähän väliä.

Harala kertoo kuitenkin, että seuraukset ovat yllättäneet hänet.

– Jos olisin etukäteen ajatellut, millaiseksi näillä treenimäärillä ja syömiskäyttäytymisellä kroppani muuttuu, olisin ajatellut jotain aivan muuta kuin mitä todellisuudessa on tapahtunut. Toki, kehonkoostumukseni ei ole sama kuin kesäisin ja normisti kisakausina. Mutta ei lainkaan sellainen, millaiseksi pelkäsin sen näillä elintavoilla muuttuvan.

– Puhun tästä siksi, että oon nyt ihan konkreettisesti huomannut, että rennompi ja vapaampi syöminen voi jopa välillä tehdä hyvää. Ainakaan kova stressaaminen ja äärimmäisen rajoittunut syöminen ei tee hyvää treeneissä kehittymiselle, homman mielekkyydelle eikä selkeästi kehonkoostumuksellekaan. Muistutus sekä itselle että sulle siellä! jatkoi Harala.

Tässä koko päivitys.