Riku Illukka voitti Kuortaneella 100 metriä 22-vuotiaiden SE-ajalla 10,27, jolla Eetu Rantalan SE siirtyi historiaan kolmella sekunnin sadasosalla. Illukan oma ennätys koheni 0,17 sekunnilla.

Samuli Samuelsson oli kilpailussa toinen samalla ajalla Illukan kanssa ja kohensi ennätystään sadasosalla. Matkan kaikkien aikojen Suomen tilastossa kaksikko nousi neljänneksi.

– Juoksu tuntui hyvältä. Lähtökiihdytys meni hyvin, mutta juoksun loppuun tarvitaan vielä lisää terävyyttä, Illukka sanoi.

Selän S1-nivelen toimintahäiriön kanssa kevään kamppaillut Samuelsson juoksi Kuortaneella kauden kolmannen ja neljännen starttinsa.

— Minulla on päinvastainen tilanne kuin Rikulla. Lähtökiihdytys ei vielä toimi. Riku oli edellä vielä 60 metrissä, mutta juoksun tuli loppu tuli hyvin. Mutta kun ennätyksensä juoksee, kakkossija ei harmita, Samuelsson sanoi.

Illukka, 21, harjoittelee Olli-Pekka Mykkäsen valmennuksessa. Hän asuu Jyväskylässä, jossa harjoituskaverina on usein Oskari Lehtonen, joka oli nyt Kuortaneella neljäs ennätyksellään 10,43.

– Minulla on takana ehjä harjoituskausi. Olen päässyt tekemään kaikki harjoitukset. Se ei aina ole itsestäänselvyys ja siitä pitää olla kiitollinen, kuntoaan parin viikon päästä käytäviin 22-vuotiaiden EM-kisoihin tähtäävä Illukka sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote