Porin Tarmon Leo-Pekka Tähti voitti luokan 54 Euroopan mestaruuden myös kakkoslajissaan 400 metrillä paraurheilijoiden EM-kilpailuiden kolmantena kilpailupäivänä Bydgoszczissa, Puolassa.

– Vahva startti ratkaisi. Valmentaja Flinckiltä tuli käsky, että satsaa ekaan 60 metriin. Se on mun vahvuuteni ja taktiikka onnistui, Tähti kuvasi kilpailun kulkua.

– Loppusuoralla alkoi sakata ja teknisesti tuli virheitä. Yksi räikeä ohilyöntikin loppusuoralla, kun maitohapot alkoivat painaa.

Tähden voittoaika oli 47,72. Kokenut hollantilainen Kenny van Weeghel hävisi hänelle loppusuoran taistossa vain 0,40 sekuntia. Euroopan tämän vuoden tilastoykkönen Britannian Nathan Maguire oli kolmas.

– Aika oli hyvä. Pidän tätä itse parempana suorituksena, kuin melkein sekunnin nopeampaa aikaa Arbonissa pari viikkoa sitten. Bydgoszczin rata on aika kulunut tartan eikä täällä tehdä huipputuloksia, Tähti arvioi.

Tähti on kerran aiemmin yltänyt kultamitaliin tässä sivulajissaan. Kolme vuotta sitten Berliinin EM-kilpailuissa hän myös voitti 400 metriä.

Espoon Tapioiden Esa-Pekka Mattila sijoittui tasaisessa kilpailussa seitsemänneksi. Mattila kelasi uuden ennätyksensä 49,73 eikä jäänyt pronssimitalistakaan kuin sekunnin päähän.

Kaksi päivää aikaisemmin Tähti voitti myös 100 metrillä jo kultamitalin ja Mattila silloin pronssimitalin.

– Eepee Mattilalle pitää antaa ehdottomasti ruusuja eikä risuja tämän päivänkin kelauksesta. Selkeesti sprintterityyppinen mies eikä ole paljon 400 metriä edes harjoitellut, Tähti kiitti joukkuetoveriaan.

Perjantaina Tähti yhä laajentaa matkavalikoimaansa ja kelaa EM-kilpailuissa myös 800 metriä.

EM-kilpailuiden ja Tokion paralympiakisojen välisenä aikana Tähti harkitsee osallistuvansa mahdollisesti jokaiseen SUL:n Motonet GP-kilpailuun, joissa matkoina vaihtelevat 100, 200 ja 400 metriä.

Lähde: SUL:n tiedote