Pohjevamma piti Oskarin Mörön sivussa Romanian Cluj-Napocan 400 metrin aitajuoksussa, mutta viime hetken paikkaajaksi noussut Christian Vänttinen selvitti Suomelle yhden pisteen ennätyksellään 56,18. Edellisen kerran Vänttinen oli kilpaillut aitajuoksussa neljä vuotta sitten ja siitä juoksusta aiempi ennätys oli 58,42.

– Tuossa lämmittelykentällä kokeilin 40 minuutin varoitusajalla, että osunko aidalle. Vähän siinä joutui sipsuttelemaan, mutta tuli piste Suomelle. Se yksikin piste voi joskus olla tärkeä, Vänttinen sanoi.

Vänttisen toiveissa olleen Naantalin Löylyn seuraennätyksen rikkoutuminen jäi kolmen sadasosan päähän. Ennätys on Markus Teijulan nimissä.

Liipola neljäs moukarikilpailussa

Henri Liipola oli moukarinheitossa neljäs 70,11 kantaneella heitolla. Se syntyi kilpailun neljännellä ja viimeisellä kierroksella, jonne pääsivät vain kolmen kierroksen jälkeisen tilanteen neljä parasta.

Liipola heitti nousujohteisen sarjan. Sen toiseksi pisin heitto tuli kolmannella kierroksella ja kantoi 70,03. Kilpailun voitti vuoden 2004 olympiakisojen hopeamitalimies Turkin Esref Apak kesän parhaalla tuloksellaan 77,10.

– Heitot olivat matalia. Se on ollut tämän kuukauden teemana. Tehoja oli hyvin, joten sieltä on hyvin metrejä saatavissa, kun oppii taas heittämään vähän korkeammalle, Liipola sanoi.

Liipolan kesän paras tulos on Somerolla toukokuun lopussa heitetty 72,46.

Lähde: Urheiluliitto