Suomen joukkue on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Cluj-Napocassa, Romaniassa, maajoukkueiden EM-kilpailuiden ykkösliigassa yhdeksäs.

Superliigaan nousee kaksi parasta joukkuetta. Lauantain jälkeen johdossa on Hollanti pistein 175 ja toisena Tšekki pistein 160½. Suomen sijoitus on yhdeksäs pistein 136. Eroa Ruotsiin on vain 3½ pistettä ja viidentenä olevaan Norjaankin vain 6 pistettä.

Romania ja Viro ovat jääneet muista joukkueista niin paljon, että ne ovat jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen käytännössä pudonneet Kakkosliigaan.

Daniel Kosonen paransi kahdesti kauden kärkitulosta

Miesten korkeushypyssä Daniel Kosonen ylitti ensimmäisellä yrityksellään 205, 209 ja 213, minkä jälkeen hän paransi kauden kotimaisen kärkituloksen 217:ään kolmannella yrityksellään ja 220:een toisella yrityksellään ja oli viides. Voittaja oli Valko-Venäjän Andrei Tshurila tuloksella 225.

Varaedustaja Ilona Mononen paransi 3000 metrin ennätystään toistakymmentä sekuntia ja kamppaili seitsemänneksi kauden kotimaisella kärkituloksella. Hänen aikansa 9.17,24 rikkoo tulosrajan 19-vuotiaiden MM-kilpailuihin ja on 18-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston neljänneksi paras. Juoksun voitti Valko-Venäjän Darja Barisevitsh ajalla 9.01,60.

– Todella hieno kokemus. Tiesin etukäteen, että tässä juoksussa on minulle hyviä selkiä seurata ja pääsin vielä edustamaan Suomea, Mononen hehkutti.

Naisten 3000 metrin estejuoksun voitti Hollannin Irene van der Reijken ajalla 9.39,00. Suomea edusti 17-vuotias ensikertalainen Venla Saari, joka loppusuoralla kamppaili kymmenenneksi ajalla 10.41,04.

Lähde: Urheiluliitto