Suomen joukkue on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Cluj-Napocassa, Romaniassa, maajoukkueiden EM-kilpailuiden ykkösliigassa yhdeksäs.

Superliigaan nousee kaksi parasta joukkuetta. Lauantain jälkeen johdossa on Hollanti pistein 175 ja toisena Tšekki pistein 160½. Suomen sijoitus on yhdeksäs pistein 136. Eroa Ruotsiin on vain 3½ pistettä ja viidentenä olevaan Norjaankin vain 6 pistettä.

Romania ja Viro ovat jääneet muista joukkueista niin paljon, että ne ovat jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen käytännössä pudonneet Kakkosliigaan.

Baas ennätysvauhdissa: ”Ei ollut paras päivä”

Mette Baas oli naisten 400 metrin B-erässä toinen ennätyksellään 53,31. Juoksun voitti vuoden 2012 Euroopan mestari, Ruotsin Moa Hjelmer kauden parhaalla ajallaan 52,94. Baasin edellinen ennätys oli viime kesänä juostu 53,42.

– Aika pahalta juoksu tuntui. Ei ollut ihan paras päivä, Baas kertoi.

Miesten 400 metrillä Tuomas Lehtonen aloitti rohkeasti, mutta kangistui loppusuoralla B-erän viimeistä edelliseksi ajalla 48,65. A-erän voitti Hollannin Jochem Dobber ajalla 45,40.

Norjan Magnus Tuv Myhre voitti miesten 5000 metriä pitkällä kirillään. Voittoaika oli 13.46,98. Ossi Kekki jaksoi 3000 metriin asti omaa ennätysvauhtiaan väliajan ollessa 8.28. Kahdella viimeisellä kilometrillä Kekki uupui 11:nneksi ajalla 14.35,07.

Kreikan Militiádis Tentóglou hyppäsi pituutta huipputuloksen 838. Hän on vuosina 2018–2021 voittanut kolme Euroopan mestaruutta joko ulkona tai hallissa. Kristian Bäck oli yhdeksäs tuloksella 736.

– Yleensä kaivan sen 770 vaikka mistä, mutta nyt on tullut parina edellisvuonna niin vähän kilpailuja. Tässä oli kaksi kisaa alla lyhyellä ajalla, hermosto ei vaan ollut palautunut, vaikka olosuhteet olivat hyvät, Bäck sanoi.

18-vuotias ensikertalainen Anni-Linnea Alanen oli naisten keihäänheitossa seitsemäs heitettyään 51,06. Kisan voitti Tshekki Nikola Ogrodníková tuloksella 61,86. Arttu Kangas oli miesten kuulantyönnön kymmenes työnnettyään 17,61. Tämänvuotinen Euroopan hallimestari tshekki Tomáš Staněk voitti tuloksella 20,79.