Lentopallon EM-kotikisoihin parhaillaan Veljesten riveissä valmistautuva Tommi Siirilä siirtyy ensi kaudeksi pelaamaan Slovenian liigaan OK Kamnik Calcit Volleyn paitaan. Kamnik oli viime kaudella Slovenian liigassa pronssilla voittaen cupmestaruuden. Challenge Cupissa sijoitus oli yhdeksäs.

– Olen todella tyytyväinen sopimukseen Kamnikin kanssa. Uusi maa ja liiga, joka on vielä aika vieras minulle. Sen tiedän, että ainakin muutama kova porukka sieltä löytyy. Paljon varmastikin tulee pelejä, kun Slovenian liigan lisäksi on Mevza:n ja Eurocupien pelit. Olen kuullut hyvää seurasta ja kaikki pitäisi olla hyvin hoidettu. Kovalla innolla lähden syyskuussa siis kohti Sloveniaa EM-kisojen jälkeen, Siirilä kertoo.

Joukkueen päävalmentaja aloittaa Matija Plesko, joka siirtyi seuraan kovimman kilpailijan ACH Volleyn riveistä. Pelaajana Plesko voitti mm. CEV Cupin 2007 ja huimat 14 Slovenian mestaruuta sekä 8 cupmestaruutta.

Kamnikin joukkueen tunnetuin nimi on kaksinkertainen EM-finalisti, hakkuri Mitja Gasparini, joka on pelannut urallaan mm. Puolassa, Italiassa, Kreikassa, Ranskassa Japanissa, Koreassa ja Tommi Tiilikaisen valmentamassa Nagoyassa Japanissa edelliskaudella.

Siirilää ennen suomalaispelaajista on Sloveniassa pelannut Roosa Koskelo, joka edusti Branik Mariboria 2016-2018.

Lähde: Lentopalloliitto