Jousiampuja Antti Vikström on edennyt Pariisin Final Qualification -kilpailussa seitsemän parhaan joukkoon ja lunastanut paikan Tokion olympialaisiin kilpailuihin. Vikströmin lopullinen sijoitus karsinnassa oli kolmas.

Kilpailussa paikkoja jaettiin henkilökohtaisessa kilpailussa vain yksi maata kohti. Kilpailussa oli mukana 148 ampujaa.

Vikströmin tie ei ollut helppo. Ensimmäisen kierroksen helpon voiton jälkeen hän joutui uusintanuolelle 1/24 ottelussa Ruotsin Kaj Sjöbergiä vastaan. Sama toistui 1/16 ottelussa Hong Kongin Sum Cheungia vastaan. Vikström voitti molemmat uusintanuolet ja eteni olympialaisten kannalta ratkaisevaan otteluun Sveitsin Florian Faberia vastaan. Ottelu alkoi Vikströmin komennossa pisteisiin 4-0 asti, jonka jälkeen Faber tasoitti pisteet 4-4:ään. Ratkaisevalla sarjalla Vikström taisteli voiton pistein 26-25. Tokion olympiapaikka varmistui tämän voiton myötä. Tilannetta helpotti se, että Ukrainalta kahdeksan joukkoon pääsi kaksi ampujaa ja vain toinen näistä voisi lunastaa paikan kisoihin.

Kilpailun jatkossa Vikström eteni pronssiotteluun asti, jossa hän voitti Ukrainan Oleksii Hunbin pistein 6-4.

Muut suomalaiset tippuivat jatkosta kilpailun aiemmissa vaiheissa. Samuli Piippo ja Gajane Bottinelli taipuivat vastustajilleen vasta uusintanuolella. Joukkueissa Suomi ei saavuttanut olympiapaikkoja.

Lähde: Suomen Jousiampujain Liitto