”Tässä on käyty helvetissä ja tultu takaisin” – Paljon kokenut huippujuoksija hurjaan aikaan Yhdysvalloissa

© Kuva: Getty Images

Trayvon Bromell on kulkenut vammojen ja kuntoutuksen ryydittämän tien Yhdysvaltain olympiakarsintojen 100 metrin voittajaksi ja yhdeksi Tokion olympiakisojen 100 metrin suosikeista.

Eugenen finaalin Bromell voitti ajalla 9,80. Ronnie Baker oli toinen ennätyksellään 9,85 ja Fred Kerley kolmas niin ikään ennätyksellään 9,86.

Bromell, 25, juoksi 9,84 jo neljä vuotta sitten ja kiiti kovien lonkkavaivojen kiusaamana kahdeksanneksi Rion olympiakisojen finaalissa. Sittemmin hän on käynyt kirurgin pakeilla lonkka- ja akillesvaivan takia ja palannut Rana Reidarin valmennuksessa huipulle.

– Tässä on käyty helvetissä ja tultu takaisin, Bromell totesi aiemmin tänä vuonna AP:lle.

Vammat sinällään eivät olleet lahjakkaalle nuorelle uutta. Hän teloi jo kouluaikana molemmat polvensa ja kamppaili vuoden 2016 olympiakarsinnassa lonkkavaivan ohella jalkaterävaivaa vastaan, mutta oli Justin Gatlinin vanavedessä toinen ja pääsi olympiakisoihin.

Nyt Bromell on kauden tilastoykkönen ajalla 9,77 ja suursuosikki Tokion pikamatkalla.

– Tämä on aivan mahtava tunne, Bromell hehkutti Yhdysvaltain mestaruuden ratkettua.

Harrison: ”Yritin olla laittamatta itselleni liikaa painetta”

Kenni Harrison sai Eugenesta sen, mitä hän joutui odottamaan viisi vuotta. 100 metrin aitajuoksun ME-nainen oli vasta kuudes Rio de Janeiron olympiakarsinnoissa 2016, mutta voitti nyt Yhdysvaltain mestaruuden kauden parhaalla ajallaan 12,47.

Olympiajoukkueeseen aitoivat myös Brianna McNeal ja Christina Clemons ajoin 12,51 ja 12,53.

– Hain voittoa, mutta yritin olla laittamatta itselleni liikaa painetta, Harrison sanoi.

Pystyykö Brianna McNeal puolustamaan Rio de Janeiron olympiakisojen voittoaan, ei tosin ole vielä varma. Hän sai kilpailla Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen (CAS) päätöksellä. McNeal sai aiemmin Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta viiden vuoden kilpailukiellon antidopingkontrolliin liittyvistä vilppiepäilyistä.

McNealin asian käsittely on vielä kesken. Jos hän häviää prosessin, hänen tilalleen Yhdysvaltain joukkueeseen nousee Gabbi Cunningham, joka oli Eugenen finaalissa neljäs ajalla 12,53.

Harrisonille olympiamatka oli riemuvoitto. Neljä vuotta sitten hän juoksi 100 metrin aitajuoksun ME:n 12,20, muttei päässyt jahtaamaan olympiakultaa. Nyt hän on olympiakisoihin lähtevistä urheilijoista kauden tilastokakkonen 12,32 juosseen Puerto Ricon Jasmine Camacho-Quinnin jälkeen ja yksi kisojen suursuosikeista.

Olympiajoukkueesta putosi aiemmin keväällä 12,44 juossut Tonea Marshall, joka oli Eugenessa kuudes ajalla 12,63.

Lähde: Urheiluliitto