Venäläinen jäätanssija Aleksandra Stepanova on ajautunut ongelmiin nimensä vuoksi.

Hänen maineensa tuhoutui, kun Venäjän antidopingtoimisto Rusada kertoi viime vuonna verkkosivuillaan, että juoksija Aleksandra Stepanovan tulokset on mitätöity neljän viime vuoden ajalta. Nimikaima oli jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä.

Ulkomaalaiset mediat olivat sekoittaneet urheilijat keskenään ja julkaisivat uutisia, joiden mukaan 24-vuotias jäätanssija olisi menettänyt kaikki marraskuun 2018 jälkeen voittamansa mitalit dopingin vuoksi.

– Nykyisessä tilanteessa tällaiset väärät uutiset ovat yksinkertaisesti käsittämättömiä. Ne voivat aiheuttaa suurta vahinkoa urheilijan elämälle, koska tämä on vakava asia. On todella valitettavaa, että elämäämme käsitellään näin häikäilemättömällä tavalla, jäätanssija Stepanova totesi Tassille.