Aki Parviainen teki huikean uran keihäänheiton huipulla.

Mies teki SE-tuloksen 93,09 vuonna 1999 Kuortaneella. Parviainen nappasi vielä Edmontonin vuoden 2001 MM-kisoista hopean.

Se tuli melkoisen tuskaisen taipaleen jälkeen. Parviainen on kertonut Ylen haastattelussa, kuinka hänen olkapäänsä meni hajalle Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla. Sen jälkeen oli edessä rajut ajat.

– Tiesin Pihtiputaan jälkeen, että olkapää oli aivan hajalla. Tiedostin tiimini kanssa välittömästi, että leikkaus on edessä, mutta päätimme jatkaa riskillä. Olkapäätä ei uskallettu mennä kuvauttamaan, sillä jos olisin tiennyt vamman tarkasti, silloin en olisi uskaltanut heittää. Eli ei muuta kuin särkylääkettä naamaan ja heittämään, Parviainen sanoo Ylelle.

– Aki ei pystynyt Pihtiputaan jälkeen heittelemään kuin viittä-kuuttakymmentä metriä, jos sitäkään. Nyt kun tapahtumista on kulunut jo 20 vuotta, voin sanoa, että Aki söi niin paljon särkylääkkeitä, ettei ruoka meinannut pysyä sisällä. Tähtäin oli kuitenkin Edmontonin MM-kisoissa, koska tiedossa oli, että Aki on elämänsä kunnossa, kommentoi miehen managerina toiminut Harri Halme Ylelle.

Tässä Ylen juttu.