Suomalainen passitettiin pois kentältä – Olympiagolf keskeytettiin!

© Kuva: Getty Images

Ensimmäinen kisapäivä Kasumigaseki Country Clubilla alkoi suomalaisittain upeasti. Sami Välimäki starttasi olympiaurakkansa kahdella birdiellä kuin suoraan pelikirjasta – avaus keskelle väylää, lyhyehköt lähestymiset lipun viereen ja putti sisään. 23-vuotiaan peli-ilme ja keskittyminen olivat hienoa katsottavaa. Sen jälkeen suomalaisen huippumeno vähän rauhoittui, ja muutama oikealle vuotanut pidempi lyönti toivat pari bogia korttiin.

Lyhyillä raudoilla lähestymiset pysyivät kuitenkin tulikuumina, ja 13.väylällä Välimäki melkein upotti wedgelyöntinsä. Momentumia huomiseen ja jatkopäiville piti yllä myös viimeisen väylän birdie-upotus noin viidestä metristä. Lopputulos -1/70 oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun 26.tilaan kierroksen vielä ollessa kesken. Eroa kärkeen on seitsemän lyöntiä, mutta paljon golfia on vielä edessä.

”Alku oli jees, nautin pelaamisesta. Välissä vähän tökki, rytmin kanssa oli ongelmia mutta sain siitä lopussa taas kiinni. Haetaan tämän päivän onnistumisista voimaa huomiseen”, hyväntuulinen Sami Välimäki summasi avauskierrostaan.

Pieni jännitys olympiadebyytistä jäi rangelle, ja ykköstiillä Välimäki oli valmis. Kasumigasekin East Course -kenttää hän kehui vuolaasti, ja piti sitä yhtenä parhaimmista pelaamistaan.

”Griinit ovat upeat, pallo kyllä uppoaa reikään jos sen sinne päin laittaa rullaamaan. Väylillä ei tullut juuri rullia, mikä pidentää lähestymisiä”

Torstaina lämpötila ja kosteus olivat Tokiossa tukalat, ja hautova ukkonen leijui ilmassa. Iltapäivä kuumeni entisestään. Välimäki pelasi aamun toisessa ryhmässä, ja pääsi hieman viileämpään olosuhteeseen.

”Kuumaa on. Mutta eikun juomaa koneeseen ja haetaan varjoa jos löytyy”, nokialainen veisteli.

Kilpailun kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen on -8/63 pelannut Itävallan Sepp Straka. Tuloksessa -6 on tällä hetkellä kolme pelaajaa, muun muassa Belgian Thomas Pieters. Suurimpina ennakkosuosikkeina lähteneet Yhdysvaltojen Collin MorikawaXander Schauffele ja Japanin Hideki Matsuyama ovat tuloksessa -2, mutta kierros on vielä kesken.

Suomen Kalle Samooja aloitti kierroksensa birdiellä, mutta on nyt tuloksessa +2 takaysin ollessa kesken. Kallen tulos ja kommentit päivitetään heti kierroksen jälkeen.

Lähde: Golfliitto


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004