Laura Hietaranta, 17, ja belgialainen Sofia Costoulas, 16, etenivät upeasti tyttöjen nelinpelin loppuotteluun Wimbledonissa. Kaksikko kohtaa sunnuntain finaalissa ykköseksi sijoitetut Kristina Dmitrukin (BLR) ja Diana Shnaiderin (RUS).

Sijoittamattomat Hietaranta ja Costoulas kohtasivat neljän parhaan parin joukossa toiseksi sijoitetut Linda Fruhvirtovan (CZE) ja Polina Kudermetovan (RUS). Suomalais-belgialaiskaksikko pääsi tuulettamaan voittoa erin 2-6, 6-2, 10-8.

– Saimme käännettyä ottelun pelaamalla aktiivisesti ja olemalla rohkeita. Pidimme hyvää energiaa yllä ja saimme lopulta vastustajat paineen alle. Finaalivastustajat ovat tuttuja, mutta tämän päivän vastustajat olivat ehkä hieman vaarallisempia. He pelaavat hyvin, mutta meillä on aseet, joilla saadaan heidät kaadettua, kommentoi Hietaranta.

– Mieletöntä henkistä venymistä tytöiltä kovimmissa paikoissa, juuri sillon kun panokset olivat pöydässä. Tätä hetkeä pitää nauttia hetki, mutta katseet siirtää jo kohti huomista. Tytöillä on kova usko ja itseluottamus tällä hetkellä – jatketaan tätä matkaa vielä hetki ja muistetaan katsella maisemia, sanaili valmentaja Erik Hakkarainen.

Lähde: Tennisliiton verkkosivut