Riku Illukka juoksi alle 23-vuotiaiden miesten 100 metrin EM-finaaliin tämän ikäluokan Suomen ennätyksellä ja kauden kotimaisella kärkiajalla. Illukka kiiti erässään toiseksi ajalla 10,26, millä hänen omissa nimissään ollut SE kohensi sekunnin sadasosalla. Myötätuulta juoksussa oli 1,6 metriä sekunnissa.

– Jos perjantain finaalissa on hyvä sää ja sopivat tuulet, Tommi Hartosen miesten SE voi hyvinkin mennä. Kunnossa ollaan, Illukka vakuutti.

Torstain ennätyksellään Illukka meni miesten kaikkien aikojen Suomen tilastossa Jonathan Åstrandin rinnalle jaetulle kolmannelle sijalle. Edellä ovat vain Markus Pöyhösen 10,23 ja Tommi Hartosen SE 10,21.

– Juoksu oli teknisesti hyvä. Verryttelyssä tuntui hyvältä ja paikat olivat hyvin auki. Parannettavaa jäi loppujuoksuun, Illukka arvioi juoksuaan.

Illukan aika oli alkuerien toiseksi nopein. Paremmin juoksi vain Illukan erän voittanut britti Jeremiah Azu, joka paransi ennätyksensä aikaan 10,19.

Illukan mukaan alkuerä ei häntä jännittänyt eikä jännitä perjantain finaalikaan, vaikka hän on yksi mitalisuosikeista.

– En ole jännittäjätyyppiä. En hermoile. En hermoillut nytkään, Illukka vakuutti.

Olli-Pekka Mykkäsen valmentama Illukka, 21, edustaa Vantaan Salamia. Harjoituskauden hän harjoitteli Jyväskylässä, missä hänen harjoituksiaan valvoi Petteri Jouste.