Baseballissa kunnostautunut Roy Halladay menehtyi viime vuonna traagisesti, kun hänen ohjaamansa lentokone syöksyi Meksikonlahteen Floridassa vuonna 2017. Hän oli menehtyessään 40-vuotias.

Halladay oli lentänyt yksin yksimoottorisella pienkoneella ja saanut lentolupakirjan hiljattain. Ennen onnettomuutta Halladay oli lentänyt vain noin kolmen metrin korkeudella vedenpinnan yläpuolella noin 170 kilometrin tuntinopeudella. Hänen kuolinsyynä oli tylpän esineen aiheuttama isku ja hukkuminen. Mies oli ehtinyt lähettää hätäkutsun ennen kuolemaansa.

Tiedot paljastuvat tuoreesta onnettomuutta tutkineen liikenneturvallisuusviraston raportista. Raportin mukaan Halladaylla oli onnettomuushetkellä veressään suuria määriä amfetamiinia, morfiinia ja masennuslääkettä.

New York Timesin mukaan amfetamiinia löytyi niin paljon, että annos olisi riittänyt tuottamaan päihdyttävän vaikutuksen yli 10 hengelle. Tämän lisäksi Halladay oli ottanut masennuslääkettä, lihasrelaksanttia, unilääkettä, morfiinia ja opioidikipulääkettä.

Halladay pelasi MLB:ssä vuosina 1998-2013. Syöttäjänä pelannut Halladay valittiin kahdeksan kertaa tähdistöotteluun. Lisäksi hänet palkittiin kahdesti sarjan parhaana syöttäjänä.