Neljänsissä olympialaisissaan Suomea edustava Tuuli Petäjä-Sirén avasi myös urakkansa RS:X-purjelautailussa, jossa kilpailtiin sunnuntaina kolme lähtöä. Petäjä-Sirén oli ensimmäisessä lähdössä 11., toisessa 15. ja päivän viimeisessä lähdössä vauhti riitti sijaan 18. Kokonaistilanteessa Petäjä-Sirén on sijalla 14, kun huonoin sijoitus pudotetaan laskuista pois. Seuraavat lähdöt kilpaillaan heti maanantaina.

– Kokonaisuutena lähti ihan hyvin liikkeelle. Tuloksellisesti ei nyt mikään unelma-alku tähän kisaan, mutta oli siellä hyviäkin hetkiä ja erityisesti eka startti ja ekan lähdön vastatuuliosuudet meni tosi hyvin eli ihan hyvillä fiiliksillä omasta vauhdista. Ihan hyvin pystyin kisaamaan siellä kärjen mukana, vaikka tämän päivän tulokset tippuikin vähän kauemmaksi, Petäjä-Sirén summasi.

Kolmannessa lähdössä oli kinkkiset olosuhteet. Petäjä-Sirénin mielestä lähtöä ei olisi pitänyt purjehtia loppuun.

– Tuuli liian vähän ja tuli iso tuulenkääntymä. Kuulin juuri, että muilla rata-alueilla lähtöjä keskeytettiin, niin pistää vähän miettimään, että miksi se vietiin meillä loppuun. Oman tuloksen kannalta olisi ollut hyvä, että se olisi keskeytetty. Olin siellä vähän väärässä laidassa vasemmalla, kun tuuli kääntyi oikealle. Tsemppasin kuitenkin loppuun ja vikalla kierroksella pystyin kuitenkin nostamaan sijoituksia.

Lähde: Olympiakomitea