Hieno suomalaisura päätökseen Tokion olympialaisissa – tippa tuli linssiin

© Kuva: Getty Images

Tuula Tenkasen pitkä ja menestyksekäs olympiapurjehdusura on päättynyt. Tenkanen purjehti viimeisenä lähtönään Tokion olympialaisten mitalilähdön, jossa onnistui kohentamaan lopullista sijoitustaan seitsemännestä viidenneksi. Tenkasen uran huippusaavutukset ovat kaksi olympialaisten viidettä sijaa (Rio 2016 ja Tokio 2021), MM-hopea 2013 ja EM-pronssit 2015 ja 2016. Ensimmäisissä olympialaisissaan Tenkanen kilpaili Pekingissä 2008.

– Fiilikseni on hyvä. Haikea toki. Olen todella kiitollinen urastani, Tenkanen sanoo silmäkulmaansa pyyhkien.

– Tavoitteenani oli purjehtia tasainen viikko. Ihan en onnistunut siinä, vaan mitaleita ajatellen peli meni kahteen huonoon lähtöön, joista toinen olisi pitänyt purjehtia vähintään kohtalaisesti. Kokonaisuutena olen iloinen siitä, miten purjehdin täällä.

Tenkanen valmistui keväällä diplomi-insinööriksi biotekniikka pääaineenaan. Nyt edessä on uudenlainen elämäntilanne vailla huippu-urheilijan arkea matkoineen ja treeneineen.

– Olen miettinyt jatko-opintoja, mutta mikään ei ole varmaa. Toivottavasti saan jotain töitä biotekniikan parissa. Ensimmäiseksi suuntaan kuitenkin Lappiin vaeltamaan, Tenkanen hymyilee.

Maajoukkuevalmentaja Joakim Wilenius on seurannut Tenkasen uraa läheltä vuosikymmenten ajan.

– Tuula on ollut pitkään mukana ja pitkään huipulla. Hän teki uutta tuloaan kohti Tokiota. Tuula on niin esimerkillinen kaikin puolin, niin purjehdustaitojen, urheilun kuin käytöksenkin suhteen, että totta kai hänellä on ollut iso rooli joukkueessa, Wilenius kertoo.

– Olimme molemmissa Laser-luokissa mukana mitalikamppailussa, ja Tuula oli tosi lähellä mitalia vielä tänään. Koen, että olimme näissä molemmissa luokissa aidosti mukana kisassa.

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004