Iltalehti kertoo verkkosivuillaan Pekka Koskelan tuoreen kirjan Jäätävä kone (Tammi) paljastuksista.

Esiin nousee myös silloinen maajoukkuekaveri Mika Poutala. Koskela kertoo kirjassaan paljastuksen 10 vuoden takaisista harjoitusleirin tapahtumista. Miehen mukaan Poutala yritti tehdä uskonnollista käännytystyötä jopa 12-vuotiaille leiriläisille.

– Silloin jouduin komentamaan Mikaa, että nyt on sellainen juttu, että tähän vedetään raja. Se on hyvin kyseenalaista, jos isossa murrosvaiheessa oleville nuorille puhutaan tuollaisia, kun vanhemmat eivät ole paikalla, Koskela kertoo.

– Tietysti ymmärrän sen, että itselle tärkeästä uskosta halutaan kertoa, mutta tuo oli täysin eri juttu. Ei Mika vastannut mitään, kun aiheesta jyrähdin. Mutta kyllä sen miehen ilmeestä huomasi, että nyt kärähti.

Iltalehti tavoitteli Poutalan. Tämä ei muistanut Koskelan kuvailemaa tilannetta.

Poutala edusti Suomea olympialaisissa neljä kertaa.