HIFK:n Nea Mattilan katse on visusti Tampereen Kalevan kisoissa. 400 metrin aitajuoksun kotimainen kärkinimi Viivi Lehikoinen keskittyy Ratinassa 400 metrille, joten hänen seuratoverinsa Mattila on tilastokakkosena Kalevan kisojen mestarisuosikki.

– Mestaruus on tietysti hieno asia, mutta Kalevan kisoissa pääpainona on juosta hyvä aika eli saada ennätys alle 57 sekunnin, Mattila totesi 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailujen finaalin jälkeen Turussa sunnuntaina.

Turussa Mattila juoksi vaivatta 22-vuotiaiden 400 metrin aitajuoksun mestariksi ajalla 59,02.

– Tavoite oli juosta 250 metriä hyvin ja se meni ok. Juoksun loppu oli huono. Tosin siinä oli kova vastatuuli, Mattila sanoi.

Mattilan 400 metrin aitajuoksun ennätys on Tallinnassa heinäkuussa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa syntynyt 57,41. EM-kilpailujen jälkeen Mattila on viritellyt uutta huippukuntoa Kalevan kisoihin.

– Olen keskittynyt lyhyemmille matkoilla sillä ajatuksella, että saisin nopeuden esiin. Kun hermotus on herkällä, sieltä löytyy seuraava vaihde myös 400 metrin aitoihin, Mattila sanoi.

Hyvätasoisen kilpailun muut mitalit Turussa voittivat Vasa Iddrottssällskapin Mathilda Kvist ja Tampereen Pyrinnön Frida Hämäläinen ajoin 60,60 ja 61,17. Neljäs oli 800 metrin hopeamitalisti Hanna Vuorimaa Lahden Ahkerasta ennätyksellään 62,72.

Mattila juoksi lisäksi lauantaisella 100 metrillä toiseksi ajalla 11,92. Satasen finaalissa vauhtia puudutti varoitus.

– 100 metrillä välierä oli lupaavampi kuin finaali. Minulla meni varoituksen jälkeen pasmat sekaisin ja palasin vanhan juoksutyyliin, Mattila sanoi. Hän viittasi uudella juoksutavalla välieräjuoksussa tulleeseen oivallukseen.

– Minulle tuli ennen välierää ennen sellainen väläys. Tajusin kuinka lähtö ja kiihdytys toimivat. Löysin sen pienen palan, joka on puuttunut, Mattila kertoi.

Lähde: Urheiluliitto