Ratakelaaja Toni Piispanen voitti Tokiossa tiistaina uransa toisen paralympiakullan T51-luokan 200 metrin paralympiaennätyksellä 36,81. Pitkäaikainen kilpakumppani Belgian Peter Genyn jäi hopealle ajalla 37,11 ja hänen joukkuetoverinsa Roger Habsch otti pronssia ajalla 38,33.

– Uskomaton fiilis! Tehtiin ihan älyttömästi töitä viimeiset 2–3 vuotta, jotta saavutettaisiin tämä taso, Piispanen hehkutti.

– Kesä meni todella hyvin. Maailmanennätys 36,35 muutama viikko sitten antoi paljon uskoa, että olen hyvässä kunnossa. Toivoin hartaasti, että kunto riittää tänne asti, ja se riitti tosi hyvin.

Piispasen edellinen paralympiakulta tuli 2012 Lontoossa 100 metrin kilpailusta. Tokion 200 metrillä Piispanen, kuten koko kärktrio, kiiti huippuvauhtia. Kaikki kolme mitalistia kelasivat alle aiemman paralympiaennätyksen 39,70.

– Tosi tiukka ja ajallisesti kovatasoisin T51-luokan 200 metrin kisa koskaan. Senkin puoleen olen tosi onnellinen, että pystyin voittamaan Genynin, jonka kanssa on ollut tosi kovia kisoja viime vuosina, Piispanen totesi.

– Kelaus oli tasapainoinen alusta loppuun asti, ei oikeastaan mitään virheitä. Oli varmoja, hyviä työntöjä, eivätkä kädet lipsuneet. Kaarrelähtö, jossa hävisin Peterille alkukesän EM-kisoissa, toimi myös ja sain tällä kertaa pidettyä hänet takanani, Piispanen kertaili.

– Kesän aikana sain omat maksiminopeudet nousemaan juuri sen kriittisen tason yläpuolelle, että pystyin pitämään Peterin takana.

Lähde: Urheiluliitto