”Me tehtiin se isoisä”, luki Ryan Crouserin kädessään pitämässä paperissa, jota hän näytti tv-kameralle työnnettyään Tokiossa kuulantyönnön olympiavoiton kisaennätyksellä. Tulos syntyi kuudennella työnnöllä, kun voitto oli jo ratkennut. Lapulla Crouser muisti hiljattain edesmennyttä isoisäänsä.

Olympiaringissä ME:n haltija oli juuri niin murskaavan ylivoimainen kuin odotettiin. Uran toisen olympiavoiton hän vei työntämällä viisi kertaa pidemmälle kuin kukaan muu. Crouserin sarja oli 22,83, 22,93, 22,86, 22,74, 22,54 ja 23,30.

– Kun voitto oli varmistunut, yritin vähän aggressiivisemmin ja sain sen sitten toimimaan, Crouser totesi viimeisestä työnnöstään.

Crouser, 28, työnsi aiemmin tänä vuonna ME:n 23,37 Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa. Kahden perättäisen MM-tittelin lisäksi hänelle on hopea MM-kisoissa toissa vuodelta, mutta ei vielä mestaruutta. Se on tavoitteena ensi vuonna, kun MM-kilpailut ovat Crouserin kotiosavaltiossa Oregonissa.

Toissa vuoden Dohan MM-kisojen voittaja Joe Kovacs sinetöi Yhdysvaltain kaksoisvoiton tuloksella 22,65. Uuden-Seelannin Tom Walsh oli kolmas työnnettyään 22,47. Kumpikin työnsi parhaansa viimeisellä.

– Totta kai olisin halunnut erivärisen mitalin, mutta tein nyt yhden urani kaikkien aikojen parhaista työnnöstä, Kovack viittasi viimeiseen työntöönsä.