Suomalainen squashinpelaaja Emilia Soini oli sunnuntaina Aleksi Valavuoren vieraana tämän Twitch-kanavalla.

Keskustelun aiheena oli yksi paljon keskustelua herännyt aihe: transurheilijat. Soini laukoi varsin suoraa tekstiä omista näkemyksistään aiheen suhteen.

– Maailman 47. paras naispelaaja Emilia Soini ilmoitti lopettavansa välittömästi, jos biologisia miehiä alkaa tulla hänen sarjaansa. Toivottavasti osasin käyttää oikeita termejä tässä haastavassa sukupuolikeskustelussa. Jakson löydät alta, kertoi Valavuori Twitterissä.

Entinen huippunyrkkeilijä Elina Gustafsson on puhunut viime päivinä asiasta täysin eri tavalla. Hän kommentoi puheita Instagramissa.

– Jos olen nyt ymmärtänyt oikein, niin cis-miesten suurin pelko on, että naisten ja tyttöjen urheilu TUHOUTUU ihmisoikeuksien voittaessa uuden translain myötä… yhtäkkiä miehet haluaisivat korjata sukupuolensa päästääkseen naisten urheilumaailmaan jossa: maksetaan vähemmän palkkaa, jos ollenkaan.

– Itse nousisin kehään transnaisen kanssa ja kohtaisin hänet samalla tavalla kuin kenen tahansa vastustajan. haluan olla inhimillinen ihminen ihmiselle, mutta tiedän myös, että urheilumaailmassa on vaikea olla inhimillinen, mikä johti muun muassa omaan masennukseeni uran aikana. jos transnainen vastassani olisi päässyt siihen pisteeseen, että nousisi nyrkkeilykehään, olisin hänestä niin ylpeä, ettei lopputuloksella ole enää merkitystä, kommentoi ex-nyrkkeilijä.

Tässä koko Gustafssonin päivitys.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Maailman 47. paras naispelaaja Emilia Soini ilmoitti lopettavansa välittömästi, jos biologisia miehiä alkaa tulla hänen sarjaansa. Toivottavasti osasin käyttää oikeita termejä tässä haastavassa sukupuolikeskustelussa. Jakson löydät alta.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Jestas. Emilia Soini kaikki suuttimet auki, mykkä Kalle Palander ja ystävällinen Teemu Selänne. Olipahan tykitys, livekatsojia yhteensä 39 315. Kiitos kaikille, ootte super! Isoin hattu Emilialle, joka ei suostu olemaan hiljaa. Todellinen esikuva!

twitch.tv/videos/1112210…