Aleksi Kivelä yllätti ennakkosuosikki Niko Viljolan 22-vuotiaiden miesten 800 metrillä 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Turussa. Lempäälän Kisan Kivelä ohitti Helsingin Kisa-Veikkojen Viljolan vastatuulessa 30 metriä ennen maalia ja voitti mestaruuden ennätyksellään 1.52,76.

Kivelä paransi kahden vuoden takaista ennätystään 1,41 sekunnilla. Viljola joutui tyytymään hopeaan ajalla 1.53,20. Hän on juossut tänä kesänä ennätyksekseen peräti 1.49,78, jolla on Suomen miesten vuositilastossa neljäntenä. Pronssille juoksi Lahden Ahkeran Lassi Kuva, joka johti juoksua vielä loppusuoran alussa.

Lahden Ahkeran Janne Kanerva veti ensimmäisen kierroksen lujaa vauhtia aikaan 55,37.

– En odottanut, että juostaisiin alussa niin kovaa. Olin jo ensimmäisen satasen jälkeen aika kaukana kärjestä. Tavoitin kärkeä loppua kohti. Loppusuoralla huomasin, että kultamitali (Viljola) menee ihan vieressä ja sitten vaan painelin ohi, Kivelä iloitsi.

Kivelä voitti eilen 1500 metrin mestaruuden. Hän on lyönyt itsensä läpi toden teolla tänä vuonna. Viime talvena hallissa hän voitti 22-vuotiaiden SM-kullan 800:lla, 1500:lla ja 3000 metrillä.