Suomalaisen yleisurheilulegendan ura päättyi hirvittävällä tavalla

© Kuva: Getty Images

Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala voitti Tampereella miesten 20 kilometrin kävelyssä jo viidennen Suomen mestaruutensa seitsemän viime vuoden aikana. Ojalan voittoaika 1.23.29 on kauden kotimainen kärkiaika eikä jäänyt kuin 13 sekuntia hänen ennätyksestään.

Jalasjärven Jalaksen 37-vuotias Jarkko Kinnunen käveli pitkän uransa päätteeksi 19,8 kilometriä, mutta hänet hylättiin tekniikkavirheen vuoksi vain 200 metrin päässä maalista hänen ollessaan neljännellä tilalla.

Kinnunen voitti ensimmäisen poikien SM-kilpailuiden mitalinsa jo vuonna 1998 ja ensimmäisen miesten SM-mitalinsakin jo vuonna 2003. Hylkäystuomio veti hänen mielensä surulliseksi.

– Tyhjä fiilis. Olisin niin tosi mielelläni halunnut tulla maaliin. Mutta tämä on tuomarilaji ja säännöt ovat sääntöjä. Minua ei ole koskaan ennen hylätty yleisen sarjan kilpailuissa, kerran 22-vuotiaiden SM-kilpailussa kävi niin.

– Aleksi lähti tosi kovaa ja yritin mennä peesissä. Ei fiksua – kahden kilometrin jälkeen piti pudottaa vauhtia.

Kinnusta pitkään kiusannut oikean jalan hermotusongelma äityi pahaksi ja hän sai kahden minuutin aikasakon teknisesti epäpuhtaasta kävelystä joutuen odottamaan varikolla.

Lähde: SUL:n tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.